السودانی: وجود سلاح خارج از کنترل دولت هیچ توجیهی ندارد سید حسن خمینی: استاد فرشچیان تلفیق ایرانیت و اسلامیت را در زیباترین شکل هنر جلوه‌گر ساخت رئیس جمهور فرانسه باید قبر خود را آماده کند؟ | آغاز تحقیقات درباره تهدید به مرگ ماکرون توسط خاخام صهیونیست واکنش وزارت خارجه ایران به طرح اسرائیل برای اشغال کامل نوار غزه واکنش اردوغان به طرح اسرائیل برای کنترل نظامی غزه تمدید حکم «علی احمدی» توسط دبیر مجمع تشخیص ۲۳ شهید و ۱۲۴ زخمی بر اثر پرتاب بسته‌های کمکی بر مردم غزه مسکن؛ مهم‌ترین چالش خانواده‌های دارای فرزند چند قلو است انتصاب فرمانده جدید تروریست‌های سنتکام پیش‌بینی قیمت دلار یکشنبه( ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ ) | تنش‌های سیاسی دلار را در کانال ۹۱ هزار تومانی نشاند نقض مجدد آتش‌بس جنگ لبنان | شهرک رامیا در جنوب لبنان توسط اسرائیل گلوله باران شد موضع‌ روسیه درباره دیدار اخیر میان سران باکو- ایروان روسیه طرح‌های جنگی اسرائیل برای غزه را محکوم کرد تحرکات توسعه طلبانه جدید ارتش صهیونیستی در جنوب سوریه اردوغان از توافق باکو و ایروان ابراز رضایت کرد صهیونیست‌ها در مخالفت با جنگ غزه دست به تظاهرات گسترده می‌زنند بیش از ۵۰ شهروند انگلیسی در حمایت از فلسطین بازداشت شدند مخالفت زلنسکی با طرح ترامپ | اوکراین سرزمین‌های خود را تسلیم روسیه نمی‌کند جلسه سران قوا در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) ریانووستی: مذاکرات ایران و آژانس در سطح کارشناسی و فنی انجام خواهد شد آخرین تقسیمات کشوری به استانداران ابلاغ شد (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی مطرح کرد: تشکیل ستاد ملی دائمی برای بسیج خدمت به زائران امام رضا (ع) حمله پهپاد صهیونیستی به یک خودرو در بنت جبیل (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) تاکید استاندار خراسان رضوی بر میزبانی شایسته از زائران دهه پایانی صفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از سازمان بسیج مستضعفین بازدید کرد رهبر انقلاب: هربار به تابلوی عصر عاشورا فرشچیان نگاه کرده‌ام، گریه کرده‌ام آیت‌الله علم‌الهدی: نصب پنل خورشیدی برای مراکز پرمصرف ضروری است | اولویت با تامین برق ضروریات مردم است نه مراکز تفریحی پر مصرف
سرخط خبرها

برشی از کتاب نتانیاهو درباره پیشنهاد اسرائیل برای حمله به ایران | اوباما: نمی‌خواهم گوریل ۸۰۰ پوندی باشم

  • کد خبر: ۱۲۹۵۴۵
  • ۲۲ مهر ۱۴۰۱ - ۲۲:۲۴
برشی از کتاب نتانیاهو درباره پیشنهاد اسرائیل برای حمله به ایران | اوباما: نمی‌خواهم گوریل ۸۰۰ پوندی باشم
نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی در کتاب خود روایتی از پاسخ باراک اوباما به او درباره پیشنهادش برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران ارائه کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی در کتاب جدید خود روایتی از پیشنهادش در سال ۲۰۱۳ به «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران مطرح کرده است.

روزنامه صهیونیستی هاآرتص نوشته این نخستین بار است که نتانیاهو گزارش‌های پیشین درباره درخواست تل‌آویو از واشنگتن برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را تأیید می‌کند.  

مطابق آنچه در کتاب «بی‌بی [مخفف بنیامین نتانیاهو]: داستان من» آمده نتانیاهو این درخواست را در جریان نخستین سفر باراک اوباما به فلسطین اشغالی مطرح کرده. طبق نوشته هاآرتص، از نحوه روایت نتانیاهو این‌طور برمی‌آید که این نخستین بار نبوده که او چنین درخواستی را مطرح کرده است.

طبق نوشته نتانیاهو، اوباما به این پیشنهاد پاسخ مثبت نداده و گفته است: «هیچ‌کس جالوت را دوست ندارد. من نمی‌خواهم یک گوریل ۸۰۰ پوندی باشم که با تکبر در دنیا راه می‌رود. مدت‌های مدید است که اینطور رفتار کرده‌ایم.»

گوریل ۸۰۰ پوندی ضرب‌المثلی در زبان انگلیسی است که به فرد یا سازمانی اشاره دارد که خودش را آنقدر قدرتمند می‌داند که به قانون یا حقوق دیگران اعتنایی نمی‌کند. این ضرب‌المثل از یک چیستان طنز گرفته شده که به این سوال ظاهراً جدی که «یک گوریل ۸۰۰ پوندی کجا می‌نشیند؟» این پاسخ طنز را می‌دهد: «هر جایی که دلش بخواهد!»

نتانیاهو در این کتاب به اینکه آیا از «دونالد ترامپ» که با او روابط بسیار نزدیکتری نسبت به اوباما داشت هم درخواست مشابهی مطرح کرده یا نه، اشاره‌ای نکرده است.

پیش از این مقام‌های دیگری در رژیم صهیونیستی هم درباره تلاش‌های این رژیم برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران اظهارنظر‌هایی مطرح کرده‌اند.  

چندی پیش ایهود باراک، نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی ضمن اذعان به وجود طرح‌هایی برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران در سال‌های گذشته نوشته بود که اکنون دیگر راهی برای انجام چنین حملاتی وجود ندارد.

ایهود باراک در آن مقاله که مرداد ماه سال جاری در مجله تایم منتشر شد خاطرنشان کرده بود در ۱۲ سال گذشته امکان طرحی گزینه‌های نظامی که بتواند برنامه هسته‌ای ایران را به عقب بیندازد وجود داشته، اما اکنون چنین گزینه‌هایی وجود ندارند.  

در این مطلب آمده بود: «به عبارت دیگر، بر خلاف عملیات‌های موضعی که ۱۲ سال پیش در نظر گرفته می‌شدند یا ۴ سال پیش می‌توانستند در نظر گرفته شوند- یعنی عملیات‌هایی که می‌توانستند به طرز محسوب برنامه هسته‌ای ایران را (بدون خطر جنگ) به تأخیر بیندازند- گزینه‌های فعلی همگی با گزینه جنگ (به ویژه برای اسرائیل) همراه هستند، ضمن آنکه توان اندکی برای به تأخیر انداختن برنامه هسته‌ای ایران دارند.»

نتانیاهو در کتابش درباره روابطش با ترامپ هم توضیح داده و نوشته در روز‌های آغازین دولت رئیس‌جمهور سابق آمریکا با «جارد کوشنر»، داماد و مشاور ترامپ اختلاف‌هایی داشته است. او مدعی شده که کوشنر به سفیر رژیم صهیونیستی در ایالات متحده گفته بود که اسرائیل به مدت دو سال شهرک‌سازی‌ها را متوقف کند.  

وقتی که ترامپ چند ماه بعد به فلسطین اشغالی سفر کرد در نخستین جلسه خصوصی‌اش با رئیس رژیم صهیونیستی گلایه کرد که بی‌بی به دنبال صلح نیست. نتانیاهو نوشته که او این موضوع را نه از ریوون ریولین، رئیس وقت رژیم صهیونیستی بلکه از سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی شنیده و فوراً دست به کار شده تا نظر ترامپ را عوض کند.

صبح روز بعد او فیلمی به ترامپ نشان داده که در آن محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی به زبان انگلیسی و در مقابل مخاطبان بین‌المللی از صلح با اسرائیل سخن می‌گوید، در حالی که در یک سخنرانی دیگر به زبان عربی خواستار نابودی اسرائیل می‌شود. نتانیاهو مدعی شده که این فیلم نظر ترامپ را برگردانده است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->